اجرایی شدن قانون پایانه های فروشگاهی از اول خرداد ماه ۱۴۰۰
اجرایی شدن قانون پایانه های فروشگاهی از اول خرداد ماه ۱۴۰۰
محمود علیزاده، معاون سازمان امور مالیاتی کشور درباره الزام فعالان اقتصادی به نصب فروشگاهی و راه های جلوگیری از فرارهای مالیاتی گفت: با آماده شدن دو پلتفرم سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی از ابتدای اردیبهشت سال ۱۴۰۰ پذیرش فعالان اقتصادی صورت میگیرد.
بر اساس صدور صورت حساب های پایانه های فروشگاهی میزان مالیات آن فعال اقتصادی محاسبه می شود. بر اساس سامانه ثبت مشخصات پایانه فروشگاهی و حافظه مالیاتی قانون مالیات های مستقیم مودیان مشمول این قوانین مکلفند، اطلاعات پایانه فروشگاهی و حافظه مالیاتی خود را تا اردیبهشت سال بعد، در این سامانه ثبت نمایند.
مودیانی که ثبت اطلاعات را تمکیل نموده و شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را دریافت نمایند، از تسهیلات و مشوق های مالی تعیین شده در قوانین بهره مند خواهند شد. بعد از ۱۸ سال فراز و نشیب اجرای قوانین پایانه های فروشگاهی پس از ابلاغ قانون جدید، اجرای آن وارد فاز جدیدی شده است.
تعریف درگاه پرداخت الکترونیکی یا پایانه فروشگاهی
پایانه فروشگاهی شامل رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (pos)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری که امکان اتصال به شبکه های الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مؤدیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد، گفته میشود
استفاده کنندگان پایانه های فروشگاهی چه افرادی هستند؟
محمود علیزاده، معاون سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه فعالان اقتصادی به سه دسته تقسیم می شوند، افزود: ابزارهای فروشگاهی در این دسته بندی متفاوت است.
کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران و یا سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی ایران صادر میشود، مکلفند در چهارچوب آیین نامه قانون مالیات های مستقیم از پایانه فروشگاهی استفاده کنند. صندوق مکانیزه فروش لایحهای بود که از طرف دولت مطرح شد. هر دستگاه و صندوق فروشگاهی که قابلیت اتصال به حافظه مالیاتی داشته باشد و بتواند صورت حساب الکترونیکی صادر کند را پایانه فروشگاهی می نامند
وی با بیان اینکه پایانه فروشگاهی مفهومی فراتر دارند، افزود: همزمان ۱۱ زیر سامانه در اجرا و فعالیت پایانه فروشگاهی فعال میشود،همچنین : یکی از زیر سامانه ها؛ سامانه ثبت نام مودیان در پایانه فروش است
جزییات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
1- به منظور اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب 1/8/98 اشخاص حقوقی و مالکان واحدهای صنفی موظفند تا پایان اردیبهشت ماه 1400 حداقل یکی از حسابهای بانکی خود را به عنوان حساب فروش معرفی کنند
بانک مرکزی موظف است تا پایان فروردین 1400 سامانهای را برای این منظور معرفی کند، تمامی حسابهای متصل به شبکه شاپرک به صورت پیش فرض، «حساب فروش» هستند و نیازی به ثبت آنها در سامانه مذکور نیست.
2- حسابهایی که به شبکه شاپرک متصل نیستند، در صورتی که مبلغ یا دفعات واریز به حساب در هر ماه بیشتر از مبلغ و تعدادی باشد که توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود، از نظر این قانون، «حساب فروش» تلقی شده و مشمول حکم مذکور در بند (3) خواهند بود اما مشمول بند (4) نیستند. سازمان امور مالیاتی موظف است در صورت درخواست صاحب حساب، به تقاضای وی مبنی بر اینکه حساب مزبور، حساب فروش نیست رسیدگی کند.
3- تمامی وجوهی که به «حساب فروش» واریز میشود به عنوان فروش صاحب حساب تلقی میشود.
4- اعتبار مالیاتی موضوع بند (ب) ماده (5) قانون فوقالذکر صرفا در صورتی که به اشخاص حقوقی یا واحدهای صنفی تعلق میگیرد که مبلغ خرید به حساب فروش فروشنده واریز شده باشد.